Obecním rozhlasem proto nechal vyhlásit, že lidé se mají mít na pozoru. Někteří obyvatelé vesnice pak od zprostředkovatelských smluv odstoupili.

Podle zástupce společnosti Česká aukce pracují obchodníci na živnostenský list a jedná se o lidi z externí agentury. „Mrzí mě, že poškozují naše jméno. Na druhou stanu ale spousta klientů nemluví pravdu, když říkají, že na ně někdo vyvíjel nátlak. Je přece na každém, zda si pozve někoho domů a jestli podepíše nějaký dokument," reagoval Martin Jeřábek z firmy Česká aukce, která pro své klienty zprostředkovává dodavatele energií.

Města i obce regionu se před podomními prodejci brání vyhláškou či tržním řádem, ale obchodníci se nevzdávají. V Hodoníně se s podobně drzým přístupem naposledy setkali před čtrnácti dny tamní strážníci. „Slovenskému prodejci jsme uložili pokutu. Ten se ale domnívá, že jsme vůči němu vyvíjeli nátlak a podal trestní oznámení. Kamera ale prokáže opak," řekl šéf hodonínských strážníků Jindřich Vašíček.

Dva případy, kdy podomní prodejci chodili po městě, zaznamenali minulý týden také strážníci v Hustopečích na Břeclavsku.