Úrazová nemocnice současně zajistí na základě smlouvy prohlídky těl zemřelých mimo zdravotnické zařízení v době provozu pohotovostních služeb i mimo tuto dobu. „Dětem a dorostu bude pohotovost i nadále poskytovat brněnská dětská nemocnice," informovala mluvčí kraje Alena Knotková.

V oboru chirurgie a interního lékařství bude zajištěná asistenční pohotovost pro Brňany na základě smlouvy mezi krajem a poskytovateli zdravotních služeb. A to Úrazovou nemocnicí v Brně, Fakultní nemocnicí Brno, Fakultní nemocnicí u svaté Anny v Brně, Vojenskou nemocnicí Brno a Nemocnicí Milosrdných bratří.

Jihomoravský hejtman Jan Grolich.
Hejtman odsoudil napadání zdravotníků: Nadávejte politikům, třeba mně, napsal

Na Blanensku, kde není krajská nemocnice, bude pohotovost, zubní pohotovost a prohlídka těl zemřelých zajištěná Nemocnicí Boskovice.

Lékárenskou pohotovost bude držet stejně jako v letošním roce pro celé území kraje Lékárna Dr. Max v brněnské ulici Bašty. „Jsem rád, že se podařilo dohodnout se všemi subjekty a rozsah a kvalita této služby tak zůstává pro obyvatele stejná jako v předešlém roce,“ sdělil krajský radní pro zdravotnictví Jiří Kasala.

Na zajištění pohotovosti krajský rozpočet počítá s částkou zhruba osmdesáti milionů korun.