Psy měli pachatelé brutálně týrat a nakonec je upálit. To, že stavení někdo zapálil úmyslně potvrdil v pondělí Deníku mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. „Podle našeho šetření se jednalo o úmyslné zapálení. Případ jsme už uzavřeli a dál ho řeší policie,“ informoval mluvčí.

U požáru bývalého drážního objektu nedaleko Adamova zasahovalo 11. září osm jednotek hasičů. Ve vyhořelém stavení našli hasiči těla 4 mrtvých psů. Podle jejich majitelky někdo požár založil úmyslně a psy předtím týral.
Týrání? Čtyři psi uhořeli v chatě u trati

Požár byl beze škody, protože se mělo jednat o černou stavbu na drážním pozemku. Ze žhářství jsou nyní podezřelí tři lidé. „Požár byl založený úmyslně. Máme tři podezřelé, které vyslýcháme. Obviněný ale ještě nikdo nebyl,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté zároveň vyšetřují, zda mrtvá zvířata nebyla týrána. „Psi měli kolem nohou i dráty. Někdo si pohlídal, až jsme odjeli řešit práci a v chatě nebyli. Byla to účelná vražda čtyř psů. Z hořící chaty se dostali ven, ale někdo je hodil zpátky,“ uvedla na sociální síti majitelka mrtvých zvířat vystupující pod jménem Eselin Reissen Jelenová.

Ilustrační foto.
U školy zastaví pohodlněji. V Letovicích vznikne stání Kiss and ride

Podle policisty Bohumila Maláška zvířata nyní zkoumají odborníci. „Pracujeme i s verzí, že psy mohl před smrtí někdo týrat. U mrtvých zvířat byla proto nařízená pitva. Výsledky zatím nemáme,“ dodal Malášek.

Dvojice mladých lidí se pohybovala na okraji společnosti. Ve stavení i v nedalekém strážním domku železničářů, který je už zbořený, se podle chatařů léta scházeli mladí lidé pochybné existence a s drogovou minulostí. A byly s nimi problémy. Chatařům například kradli nařezané dřevo.