Informaci o výhrůžkách přinesl twitterový účet Centra proti terorismu a hybridním hrozbám Ministerstva vnitra. „Policie i uživatelé facebooku již nahlásili stránku, která vyzývala k lynčování studentky známé z prvomájového průvodu. Policie vyhodnocuje související rizika, přijímá kroky k zajištění bezpečí dívky a zvažuje právní kvalifikaci tohoto nebezpečného jednání," uvedlo v příspěvcích centrum.

Redakci Brněnského deníku Rovnost se podařilo dívku kontaktovat. Dle redakčních informacích je v pořádku a na cestě do Gruzie.

SLAVNÁ FOTKA. Skautka Lucka v debatě s účastníkem extremistického pochodu.
Politický názor mám, ve skautu jej nešířím, říká dívka z prvomájové fotky

Jihomoravská policie nemůže k případu nic říct. Podle mluvčí Andrey Cejnkové se výhrůžkami zabývá.

Krátce po druhé hodině odpoledne rozeslali zástupci iniciativy Brno Blokuje tiskovou zprávy obsahující vyjádření Lucie Myslíkové k výhrůžkám. To si přečtěte v rámečku níže.

Mluvčí iniciativy Brno Blokuje Antonie Žlebková uvedla, že policie zablokovala stránku s názvem: Jsme pro veřejné lynčování skautky Lucie Myslíkové. „Co přesně na ní bylo například v diskusích, nevím. Policie ji zablokovala asi za jeden den," uvedla mluvčí.

Doposud skautka Myslíková s médii jednala samostatně, ode dneška ovšem komunikaci přebírá právě Brno blokuje. „Už toho na ní bylo moc. V posledních dnech ji kontaktovala nejen česká ale i světová média. Jedna věc je bavit se o svých názorech, něco jiného ovšem o výhružkách. To už dělat nechtěla," doplnila Žlebková.

Vyjádření Lucie Myslíkové k výhrůžkám lynčováním „Se znepokojením jsem zjistila, že na Facebooku vzniká skupina, která mi vyhrožuje veřejným lynčováním za mou účast na prvomájové antifašistické demonstraci "Kdo si hraje, nehajluje."
Ve všech svých mediálních vyjádřeních jsem se snažila upozorňovat na prorůstání nenávistného až fašistického uvažování do mainstreamu a na jejich zvyšující se toleranci v dnešní společnosti. Nepředpokládala jsem, že důkaz toho, co popisuji, se ukáže takto rychle. Považuji za alarmující, že je v České republice lidem, kteří se nenásilně staví za hodnoty humanity a proti nenávisti a fašismu, veřejně vyhrožováno násilím a lynčováním.
Oceňuji, že v mém případě policie začala urychleně konat, a doufám, že podobně bude přistupovat i k dalším případům, kdy je na internetu vyhrožováno lidem, kteří nejsou tak mediálně známí, jako já."

Ilustrační foto
V Brně se na středu chystá demonstrace proti Zemanovi a Babišovi