Cukrářka ze třetího ročníku připravila krásný čokoládový dort s centrální ozdobou z karamelu a čokolády. „Karamelový květ jsem dělala týden, než jsem ho vypilovala do dokonalosti,“ vypráví rodačka z Moravského Písku.

Těsně za ní skončila studentka prvního ročníku Kateřina Ondříšková z Moravan. Nejen porotce zaujal její dort v bílé čokoládě se šlehačkovými náplněmi s příchutí želé z jahod. „Nejvíc mě baví dorty. S přípravou soutěžního jsem začala už před měsícem,“ říká.

Ilustrační foto.
Na vlaky padá beton. Mosty nad železnicí na Slovensko se rozpadají

Její kolegyně z druhého ročníku Tereza Mikesková získala nejvyšší počet bodů mezi juniorskými cukráři. Její vítězná Variace na zelenou s čokoládovým monumentem nyní zdobí sál bzenecké školy. Cenu z kategorie Artistika junior si přivezla za Křehký svět z foukaného, taženého i litého karamelu třeťačka Kateřina Kulyková z Čejkovic. „Nejobtížnější je, že při přípravě karamel opravdu pálí a dělají se z něj i puchýře. Navíc je strašně křehký, takže jsem měla obavy z toho, jestli přežije cestu,“ svěřuje se dívka.

Reprezentantky Bzence získaly i Cenu Milana Burdy, což je nejvyšší ocenění pro školu v oboru cukrář. Navíc zvítězily v nové kategorii Cukrárna roku. „Tyto úspěchy dokládají, že u nás vychováváme nejlepší cukráře, o které je velký zájem i v Praze a Brně,“ zdůrazňuje mistrová Libuše Maléřová.

Kontejnerové hnízdo. Ilustrační snímek.
U kontejnerů na plast ležel i gauč. Hříšníci zaplatí odvoz, pohrozili Žarošičtí