Stráně nabízející pohled na vinohrady a hustě zalesněnou přírodu by za jiných okolností lákaly k procházce. A právě sem je podle policejního mluvčí Petra Zámečníka nasměrovaly poznatky jednoho z obyvatel obce. „Ten tvrdí, že k tomuto místu měla pohřešovaná vztah. Nezbývá tak nic jiného, než ho prohledat,“ tvrdí Zámečník.

Je krátce po desátého hodině dopolední, když se mezi policisty stojícími v několikametrových rozestupech ozve: „Jdeme.“

Pod nohama jim začnou praskat větve. V nepřehledném terénu se snaží prohledat každý metr čtvereční. Divoce rostoucí tráva, keře a stromy však působí jako dokonalé maskování všeho, co je pod listy.

Celkový počet pátracích akcí se blíží k desítce. Ženu už dříve hledal vrtulník s termovizí, policisté v rojnicích i na koních. Marně. „Moc to nesledujeme, vrtulníku a policejních aut jsme si ale všimly,“ přikyvují svorně ženy u dětského hřiště.

Jednou z variant vyšetřovatelů je, že pohřešovaná zemřela násilnou smrtí. „Nemáme k tomu žádné konkrétní poznatky, to stejné ale platí i pro to, že by byla naživu. Mohlo se také stát, že nešlo o trestný čin, ale třeba nešťastnou náhodu,“ říká Zámečník.

Žena, která má dvě děti, po sobě nechala vzkaz. Podle policistů však nikoliv takový, který by naznačoval, že chce zemřít. Týká se ukončení partnerského vztahu.

Po několika hodinách policisté akci ukončují. Bez výsledku. „Pátrání skončilo bez nálezu,“ potvrzuje mluvčí. Co bude dál? Jisté je, že pokud se uskuteční další pátrání, pak nejspíš až po několika týdnech. Vyšetřovatelé nyní opět zanalyzují situaci.

Tragédie v NechvalíněŽenu viděli lidé naposledy 24. března.
O dva dny později skočil pod vlak její manžel, na místě zemřel.
Žena má dvě děti.
Jednou z variant je, že žena zemřela násilnou smrtí či po tragické nehodě. Druhou pak, že se někde ukrývá.
Policisté zorganizovali téměř deset pátracích akcí.
Naposledy v pondělí pročesávali les nedaleko Nechvalína.