Akci zahájilo páteční zapalování ohňů u obce Podolí a v Jiříkovicích na Brněnsku. „Hlavním bodem programu je sobotní bitevní ukázka pod kopcem Santon. Začíná ve dvě hodiny odpoledne a zúčastní se jí devět set vojáků v dobových uniformách, šedesát koní a patnáct děl," informoval Jandora.

Druhým vrcholem akce je nedělní pietní akt na Mohyle míru, místě nejtěžších bojů bitvy tří císařů. „Ten začíná o půl jedenácté dopoledne," doplnil organizátor.

V sobotu pro návštěvníky z Brna posílí Linka 702 v trase Brno, Úzká od obchodního domu Tesco po motorest Rohlenka. Autobusy pojedou podle aktuální potřeby od půl jedenácté ráno do půl druhé odpoledne a zpět do Brna od půl čtvrté do půl šesté odpoledne zpět.

Ze Slavkova u Brna a Holubic pojede od jedné odpoledne do sedmi večer linka 106 obousměrným odklonem mezi zastávkami Brno, Tržní a Slavkov u Brna, po trase a zastávkách linky 601. Zajistí tak přímé spojení ze Slavkova u Brna a Holubic k motorestu Rohlenka a zpět. Ze Slavkova u Brna k Rohlence bude linka 106 odjíždět v časech 12:52 a 15:22, zpět z Rohlenky do Slavkova u Brna v časech 15:55 a 18:55.