Zraněný skončil na urgentním příjmu brněnské Fakultní nemocnice u sv. Anny, kam ho záchranáři převezli s těžkým poraněním hrudníku. „Z důvodu zajištění dostatečného dýchání byl lékař nucen uvést pacienta do umělého spánku a napojit ho na umělou plicní ventilaci," přiblížila mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Jak upřesnil mluvčí Generálního štábu Armády České republiky Jan Šulc, zraněný i střelec jsou příslušníky armády, jsou stejně staří a oba mají hodnost svobodníka. „Případ se nicméně stal v době, kdy byli mimo službu, v civilním prostředí. Zbraň, která vystřelila, není armádní, nicméně legálně držená," zdůraznil Šulc s tím, že událost se stala okolo čtvrt na tři ráno.

Svou roli při ní podle něj sehrál alkohol. Jednou z verzí je, že skupinka při popíjení manipulovala se zbraní, která vystřelila a zasáhla jednoho z mužů. Policie však zatím odmítla sdělit bližší informace. „Celou záležitost nadále prověřujeme," dodala Cejnková.

Blíž se z důvodu policejního šetření k věci odmítla vyjádřit i provozní baru v centru Vyškova, v němž se střílelo. „V době, kdy se to stalo, jsem nebyla v práci. I když o události vím, pořádně netuším, jak se odehrála a co jí předcházelo. Věcí se zabývá policie. V noci jsme bar uzavřeli, jak dlouho nebude otevřený, zatím nedokážu říct," uvedla provozní, která chtěla zůstat v anonymitě.