Skupina za své působení vystřídala spoustu hudebníků, do Brna zavítá v historicky osmém složení. „Jedna z nejzásadnějších kapel všech dob, která byla v roce 2016 uvedena do Rock’n‘rollové Síně slávy, u nás naposledy vystoupila v květnu letošního roku. Přivezla tehdy album InFinite do pražské 02 arény,“ uvedla Denisa Zimolková z agentury Live Nation.

Michal Malátný.
Chinaski není do pláče. Brno je naše oblíbená štace, říká frontman Malátný

Nové album InFinite představuje pomyslnou tečku za bohatou kariérou skupiny, která ovlivnila mnohé generace posluchačů. Za osmačtyřicet let kapela vydala dvacet studiových alb, z nich jsou neznámější In Rock, Machine Head nebo Made in Japan.

Nová deska se ohlíží za hudební cestou skupiny. Obal alba, na kterém je ležatá osmička tvořená lodní stopou v ledu, naznačuje nekonečno.

Britská skupina začala udávat hudební tempo v sedmdesátých letech. Především díky spojení klasické hudby a hardrocku posluchačům učarovala. Rockovým bardům je nyní přes sedmdesát, přesto plní koncertní haly po celém světě. „Je to prostě klasika, tohle si nenechám ujít,“ řekla Helena Tomalová z Brna.

Desítky Brňanů pozorovali vytahování poslední lodi z Brněnské přehrady na souš.
243 tisíc lidí, 38 tisíc kilometrů. Lodím skončila sezona, poslední je na souši

Skupina z Hertfordu jezdívá do České republiky pravidelně. Do Brna zavítají příští rok na začátku prázdnin. „Skvělé, že se lístky prodávají před Vánoci. Asi je koupím pod stromeček strýci, bude z nich nadšený. Sama tuhle kapelu neposlouchám, ale je dobře, že tu bude další hudební legenda,“ podotkla Barbora Šarounová.

JOLANA HALALOVÁ