Rozrušeného muže stojícího na stromě s oprátkou na krku v brněnské Kotěrově ulici nahlásili na linku 158 dva lidé. „Po příjezdu na místo se nedařilo s apatickým kouřícím mužem stojícím na větvi navázat kontakt. Ten navíc v koruně stromu nebezpečně vrávoral,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Vizualizace stavby velkého městského okruhu mezi Husovickým tunelem a tunelem pod Vinohrady. Ilustrační foto.
Tunel Vinohrady? Stavba východní části okruhu má skončit v roce 2033



Na strom se policisté dostali díky skládacím žebříkům, které vozí ve služebních autech. „Na větvi uvázaný provaz nožem odřízli. Nato muž upadl. Padajícího sebevraha se podařilo policistům zachytit a zmírnit tak jeho pád z téměř pětimetrové výšky,“ dodal.

Po poskytnutí první pomoci zachráněného předali přivolaným záchranářům.

Zmrzlý zatoulaný pes hodiny bloudil u hradu Veveří. Se strážníky se hned skamarádil, jednomu z nich dokonce usnul na klíně. Příběh má šťastný konec - ztraceného mazlíčka si už majitelka vyzvedla.
Ztracený pes se toulal u hradu Veveří. Sám naskočil do auta strážníků a usnul



Podle Maláška vyjíždí policisté k podobným případům často. „Každá situace je však jiná, nelze je zobecnit. Lidi k pokusům o sebevraždu často vedou třeba těžké životní situace, jako je rozchod s partnerem či finanční krize. Policisté jsou školení na různé situace, ale i pro ně je takový zásah velmi nebezpečný,“ upozornil.