Hejtman o dohodě informoval i ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou, která přislíbila podporu ze strany státu. Konkrétně částky hejtman ve čtvrtek neoznámil.

Připravovaná výstavba v lokalitě Opuštěná-Trnitá v budoucím Jižním centru v Brně.
Jižní centrum: místo džungle bulvár. Brno získá novou čtvrť

Podle informací, které zveřejnil ve středu server iDnes.cz, bude zalistovací poplatek za MotoGP letos stát místo čtyř a půl milionu jen milion, příští rok ale šestkrát tolik. Primátorka Markéta Vaňková tyto částky ve středu potvrdila.

Závod MotoGP Velká cena České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně.
Velká cena bude, ale bez diváků, tvrdí jedna z variant. MotoGP má začít v Brně

Šimkovi vadí, že představitelé města Brna v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou jednali s Dornou odděleně a o jiných podmínkách. Podle Vaňkové je pro Brno akceptovatelné, aby se poplatek 4,6 milionu eur sjednaný na letošek přesunul na příští rok. „Podmínky vyjednané panem hejtmanem považuji za nutné nechat schválit zastupitelstvem Brna, které se koná 16. června,“ sdělila Vaňková.

Brněnští fotbalisté se doma proti pražské Dukle neprosadili.
Brněnská tombola na stopera. Ze sestavy vypadl Čermák

Šimek se bojí, že postup vedení Brna může zapříčinit ztrátu důvěry a ohrozit konání akce. „Oslovil jsem dnes paní primátorku se žádostí o co možná nejbližší termín našeho jednání na toto téma. Stále věřím, že máme společný zájem na udržení této prestižní akce v České republice, v Jihomoravském kraji a v Brně,“ oznámil ve čtvrtek hejtman Šimek.