Batáty s avokádem, fazolemi a dresinkem s pastou Tahini
Příprava: 45 minut
Ingredience:
- batáty - 8 ks
- olivový olej - 100 ml
- hrubozrnná sůl
- sezam na zdobení
-
avokádový salát
- avokádo - 2 ks
- vařené černé fazole - 200 g
- limeta - 2 ks
- česnek - 3 stroužky
- čerstvý koriandr - 40 g
- cherry rajčata - 8 ks
- olivový olej - 2 lžíce
- sůl
- pepř
-
dresink
- pasta Tahini - 50 g
- olivový olej - 50 ml
- citronová šťáva - 20 ml
- sůl
- pepř
Postup:
Batáty dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte je olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
Benefit pro nové předplatitele:
e-kniha o imunitě v PDF podobě
(v případě koupě předplatného na 3 a 12 měsíců)
Avokádo nakrájejte na kostky, cherry rajčata na čtvrtky, koriandr nasekejte. Promíchejte v misce s fazolemi, přidejte limetovou šťávu, olivový olej a prolisovaný česnek. Podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
Tahini, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř krátce promixujte, aby se suroviny spojily a vytvořily hladký, krémový dresink. Upečené batáty podélně rozkrojte a položte na talíř. Lehce je osolte a naneste na ně avokádový salát.
Zakápněte dresinkem, olivovým olejem a ozdobte sezamem a koriandrem.
Gurmet - neodolatelný český originál. Skvělé recepty, rozhovory s odborníky, ověřené informace a cenné tipy.
Časopis Gurmet patří dlouhodobě na špičku mezi gastronomickými tituly. Zároveň není jen další kuchařkou, sleduje aktuální trendy v gastronomii a životním stylu. Reaguje tak nejen na rostoucí zájem lidí o to, co jíme a co bychom měli či mohli jíst, ale také na prudký rozvoj v gastropodnikání v posledních letech.
Našim čtenářům přinášíme vedle originálních a vyzkoušených receptů také rozhovory, reportáže, osobní zpovědi a příběhy lidí, kteří jsou v této oblasti aktivní a inspirativní.
Autor: Karel Bis