A pozor: pokud dokážete Ivana Karabce napodobit a pošlete nám video nebo fotografie ze svého cvičení, můžete vyhrát ceny za 1500 korun! Více na konci tohoto článku.

Fotky z "tréninku". Spíše jde o kratochvíli se synem. Nejprve rozcvička, pak samotný výkon, aneb "když lidská váha doplní železo". Syn váží 24 kg, kettlebell také 24 kg :-)... A to je jen začátek :-)
SOUTĚŽ: Cvičíte podle Samkové i Sáblíkové. Kdo vyhrál poslední kolo?

Paralympijští sportovci se stejně jako ostatní potřebují udržovat v kondici. A ačkoliv si někdo může myslet, že stolní tenis se hraje převážně rukama, není tomu tak.

„Důležitou roli hrají nohy a pohyb. To je v ping pongu základ,“ upozorňuje několikanásobný účastník paralympiády a český reprezentant z Havířova Ivan Karabec.

Než začne s klasickým tréninkem, věnuje se právě nohám.

Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana Minářová„Tyhle cviky jsem okoukal v Rakousku, používá je řada našich reprezentantů. Je to praktické, rozcvičíte se a je to zaměřené na dynamiku nohou,“ přibližuje Karabec.

Doleva, doprava, nahoru, dolů. „Jsou to stejné pohyby, které za pingpongovým stolem upotřebíte. Dostanete míček do strany, musíte být na nohou rychle u něj. Dostanete kraťas, zase musíte být na nohou včas u míčku,“ vysvětluje.

„Teď v době koronaviru mi stačí doma obývák. Na videu je zachycena jen ukázka těchto cviků, obvykle si dávám tři série po několika opakováních, a to pak dá člověku i zabrat,“ směje se Karabec.

Trénuj s hvězdami v Deníku. Eva Samková se staví na hlavu.
VIDEO: Jak se Samková staví na hlavu. Zacvičte si s hvězdnými sportovci!

Kromě toho chodí i běhat. „Dávám si pět kilometrů doma za barákem, kde je takový lesík. Člověk se potřebuje udržovat,“ říká.

A jaký vzkaz by dal na závěr všem čtenářům Deníku? „Pohyb, přátelé! Důležité je nesedět doma na zadku, neležet, ale hýbat se. Prospějete tím svému tělu a odpočine si i hlava,“ uzavírá.

Kdo všechno už pro vás cvičil?

Tady na odkazech níže si můžete připomenout předchozí díly: precizní angličáky s triatlonistou Petrem Vabrouškem, posilovací cvik motoristické závodnice Olgy Roučkové, domácí bruslení na prkně v tlustých pletených ponožkách v podání Martiny Sáblíkové nebo pinkání s toaleťákem, které ukázal volejbalový exprezentant Jiří Popelka.

Petr Vabroušek v ultramanu v Izraeli
VIDEO: Triatlonista Vabroušek ukázal, jak na správného angličáka. Inspirujte se
Olga Roučková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Takhle posiluje v době karantény kráska na čtyřkolce Roučková
Martina Sáblíková cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Tlusté pletené ponožky a prkno. Podívejte se na domácí trénink Sáblíkové
Bývalý volejbalový reprezentant Jiří Popelka ukazuje čtenářům Deníku zábavná cvičení.
VIDEO: Zapinkejte si s toaleťákem! Exreprezentant Popelka vám ukáže, jak na to
Ve dnech, kdy není možné příliš sportovat, si můžete podle návodu zacvičit s osminásobnou mistryní světa a čtyřnásobným mistrem světa, se  sourozenci Ptáčkovými. Vždy v pondělí a ve středu pro vás budou mít další cvik, který si můžou zkusit sportovci prof
VIDEO: Sedy lehy ve vzduchu. Podívejte se, jak cvičí mistři světa z jedné rodiny
Silák Jiří Tkadlčík.
VIDEO: Dcera, pes i váleček na těsto. Jak cvičí jeden z nejsilnějších mužů světa
Náchodský fotbalista Petr Schwarz cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Jsou fotbalisté cukrové panenky? Petr Schwarz v pohodě udělá Spidermana
Adolf Blecha cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: K posilování stačí pařez. Takhle cvičí bývalý skvělý házenkář Blecha
Jakub Tomeček cvičí pro čtenáře Deníku.
VIDEO: Jak vytunit stoj na hlavě Evy Samkové. Střelec Tomeček to umí!

Ceny do soutěže Trénuj s hvězdamiZdroj: Deník/Hana MinářováDokážete cvičit jako známí sportovci? Zapojte své tělo a vyhrajte zajímavé ceny! Natočte humorné video a sdílejte ho v naší facebookové skupině mujzivotsesportem.cz. Nebo se vyfoťte a pošlete svůj snímek na e-mail: trenuj@denik.cz. Na konci každého týdne vybere redakce Deníku dva čtenáře, které odměníme cenami v hodnotě 1500 Kč.