„Okna nám firma dodala v pořádku, ale dveře, které jsme si objednali a zaplatili, ještě nejsou celé hotové,“ postěžovala si důchodkyně Anna Bařinová z Bořetic a dodala, že ačkoli je v téměř dennodenním kontaktu s Romanem Watzingerem, manželem jednatelky firmy Gabriely Watzingerové, dosud se nic nezměnilo. Dveře stále nejsou v celku, což lidé v domě pociťují už druhou zimu.

„Pan Watzinger mi týden co týden slibuje, že přijde a že se dostane i na konečné napravení nedostatků,“ řekla Bařinová.
Podobnou zkušenost s firmou mají v Bořeticích také Irena Dufková a Jana Šebestová. „Za zrušenou objednávku dveří mi od loňského dubna společnost dosud dluží šest a půl tisíce korun,“ vypočítala Dufková.

Po špatných zkušenostech se společností AwW okna se manželé Šebestovi dokonce rozhodli zadat práci jiné firmě zabývající se stejnou činností.
„Byť nám od nich chybějí jen skla ve sklepních okýnkách, divím se, že panu Watzingerovi není ani trochu trapně. Jsme přece skoro sousedé. Mám pocit, jako by se nám snad vysmíval,“ postěžovala si Šebestová a dodala, že jednání s Watzingerem už nadobro vzdali. Jediné, na čem podle ní záleží, je, aby už jiní lidé na sliby firmy nenaletěli.

Břeclavskému deníku se podařilo získat i vyjádření firmy, na kterou si zákazníci stěžují. „Naše společnost má menší finanční problémy, ale zodpovědně se snažíme situaci řešit a napravit,“ sdělil Watzinger.

Podle slov vyšetřovatele je zatím případ ve fázi prověřování. Jak říká, stále se ozývají další nespokojení zákazníci.
„Tuto kauzu máme rozpracovanou. Jednáním firmy se zabývá oddělení hospodářské kriminality. Opakujícím se prohřeškem společnosti bylo nedodání zboží a nesplnění díla ve smluveném termínu a po řádném zaplacení záloh klienty,“ sdělila břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Jak dodala, vzhledem k tomu, že s podobným jednáním firmy AwW okna se setkali další nespokojení zákazníci na různých místech České republiky, bylo by dobré, kdyby se i poškození lidé z Břeclavska přidali k hromadnému trestnímu oznámení.
„Zkontaktovat mohou přímo vyšetřovatele, a to na telefonní lince 974 632 536,“ vyzvala poškozené klienty Haraštová.

IVA VALENTOVÁ