„Po několikatýdenním rozpracování případu kriminalisté provedli domovní prohlídku v úterý. Zajistili při ní kompletní pěstírnu konopí," potvrdila ve čtvrtek mluvčí.

Jak dále sdělila, muž po objevení místa vyšetřovatelům tvrdil, že uvedené množství drogy měl pro vlastní potřebu. Vybavení potřebné k pěstování si pořídil v takzvaném grow shopu v Rakousku.

„Nyní jej čeká trestní stíhání za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vyšetřovat jej budeme na svobodě," dodala Vedrová.

Pěstírna konopí na Břeclavsku je jen další v pořadí z několika podobných, již se kriminalistům na jižní Moravě podařilo odhalit.

Do republiky se dostávají tyto rostliny určené k usušení také ilegálně přes hranice. Loni v říjnu zajistili jihomoravští celníci patnáct až dvacet kilogramů nařezaného konopí na silnici první třídy nedaleko Hustopečí.

Při domovní prohlídce v jednom bytovém domě na Břeclavsku objevili kriminalisté pěstírnu konopí. Zajistili celkem osm set gramů sušené marihuany.