„Policisté muže po několika desítkách minut vypátrali a zadrželi. Protože s nimi nechtěl spolupracovat, eskortovali ho za použití donucovacích prostředků na obvodní oddělení a bude se zodpovídat z nebezpečného vyhrožování, i když vyšlo najevo, že měl pouze atrapu pistole,“ sdělil v sobotu policejní mluvčí Pavel Šváb.

Mezi šestou hodinou večerní a šestou hodinou ranní řešili policisté na jihu Moravy celkem 190 událostí. Kuriózní případ zaznamenali například na Hodonínsku. Muž tam prostřihl plot a vloupal se do karavanu, kde následně usnul.

Přelom roku je rekordně teplý. Ilustrační foto
Sobotní teplotní rekordy: ve Strážnici měli nejteplejší první leden od roku 1936

„Majitel, který nás k incidentu přivolal, odhadl škodu na dvacet tisíc korun. Případ prověřujeme pro přečiny porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel pak odpálil na Jezuitském náměstí ve Znojmě pyrotechniku. Zranil u toho muže, který musel být ošetřen v nemocnici. Na jeho oblečení, telefonu, na kostele a přilehlé budově způsobil výbuch škodu ve výši šedesáti tisíc,“ přiblížil policejní mluvčí.

Nejkurióznějším hlášením bylo podle něj zřejmě oznámení o netopýrovi, který vlétl do kuchyně rodinného domu. Malý savec naštěstí místnost zase sám opustil, takže se situace obešla bez zásahu.