Bočně po smyku narazil do projíždějícího kamionu a i s autem skončil v plotu. „Šofér, který byl v hledáčku policistů především pro krádeže, měl pozitivní test na drogy. Zkušený zloděj, který byl v minulosti víc než dvacetkrát trestaný, ukončil výkon trestu před necelým rokem. Byl aktivní především na Znojemsku, Břeclavsku i Brněnsku. Od října loňského roku mu kriminalisté prokázali celkem šestatřicet skutků a viní jej z devíti přečinů,“ přiblížil jihomoravský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Recidivista je mimo jiné stíhaný také pro ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky či nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „Na konci října loňského roku se v Jamolicích na Znojemsku násilím dostal do odstavené dodávky Ford. Z ní odcizil mimo jiné tašku s doklady majitele a platební kartou. Tu pak opakovaně použil k výběrům z bankomatů. Celkem majiteli způsobil škodu vyšší jak sto padesát tisíc korun,“ připomněl Malášek.

Ilustrační foto
Celostátně hledaný muž rušil děti, když křičel u plotu školky v Bohunicích

Skoro čtvrt milionu korun pak muži vynesla výprava do Pohořelic na Brněnsku. Odsud si na začátku února po násilném vniknutí do potravinářské provozovny odnesl především hotovost.  V penzionu v nedalekých Vranovicích pak ukradl jízdní kolo, několik desítek krabiček cigaret a malou sbírku současných a historických bankovek a mincí. „Potěšila jej i z trezoru odcizená nemalá finanční hotovost. Škoda je v tomto případě skoro osmdesát tisíc korun. Zmocnil se také osobního automobilu či dodávky. Tato auta pak užíval a následně odstavil,“ pokračoval ve výčtu policejní mluvčí.

Kriminalisté notorickému zloději mimo to také prokázali, že obchodoval s drogami. „V současné době je ve vazbě, kde si počká na další trest. Kriminalisté navíc zjišťují, zda nemá muž podíl na dalších podobných případech,“ uvedl Malášek.