Smyšlené příběhy, které používala, byly různé. „Jednou se představila jako zaměstnankyně telefonní sítě s tím, že přišla vybírat nezaplacené pohledávky vůči rodinnému příslušníkovi. Vyhrožovala, že pokud jí důchodkyně nezaplatí, bude každodenně narůstat penále a hrozí exekuce," popisovala Haraštová.

Jindy podvodnice využila okamžiku, kdy starší žena nedovřela pořádně dveře bytu a okradla ji. „Poškozenou paní poté kontaktovala s tím, že ví, kdo za krádeží stojí a že jí může odcizené věci přinést zpět. Samozřejmě, že za službu požadovala zaplatit," uvedla.

Obzvláště nad další bezohlednou lží zůstává rozum stát. „Podvodnice se vydávala za lékařku. Přišla sdělil důchodkyni, že její vnučku přejel vlak a je s těžkým zraněním hospitalizovaná v nemocnici," kroutila nevěřícně hlavou Haraštová.

Zřejmě všeho schopná žena opět požadovala peníze – tentokrát na nezbytnou léčbu. V době, kdy rozrušená babička chystala vnučce věci do nemocnice, podvodnice využila situace a okradla ji. „Je zarážející, jak daleko může zajít lidská bezohlednost a touha okrást starého člověka," komentovala to břeclavská policejní mluvčí.

Obviněná měla již dříve se zákonem problémy. V současnosti sedí za mřížemi za další trestnou činnost.