Případ, o kterém informovali v úterý, vzbudil na sociálních sítích mezi lidmi řadu negativních reakcí. „Pes byl nalezen přivázaný ke stromu poblíž hřbitova v Lanžhotské ulici. Velký kříženec měl na krku připevněnu cedulku s vysvětlujícím vzkazem psího páníčka,“ uvedl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Majitel, vystupující jako žena, na list napsal: „Jsem nemocná a v důchodu už se o něj nemohu starat.“

Jak dlouho byl pes u stromu, není jasné. Po prvotní prohlídce se ukázalo, že má krvácející poranění na boku. Strážníci ho proto nechali ošetřit u veterináře.

Poté skončil v útulku. „Vzhledem k tomu, že takové zbavení se psa je v rozporu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání, žádáme veřejnost o informace vedoucí ke zjištění majitele. Informacelze podat telefonicky na bezplatnou linku 156, osobně na služebně, nebo elektronicky prostřednictvím mailové adresy info@breclav.eu,“ vzkázal Novák.

Lidé už případ komentovali na sociální síti. „Ježíši chudák pejsek, tohle přece není řešení. Někde ho uvázat se vzkazem. Ach jo, kdy už lidi otevřou pořádně oči!“ zlobila se na stránce městských strážníků například Michala Zieger.

Další reakce na sebe nenechaly čekat. „Člověk by si myslel, že důchodce už něco zažil a měl by mít kousek rozumu. Snad se pejsek brzy uzdraví a najde nový domov,“ přidala se také Zuzana Mikulášová.

U hřbitova v Lanžhotské ulici v Břeclavi někdo uvázal psa a nechal jej tam se vzkazem.Zdroj: Městská policie Břeclav

Foto: MP Břeclav