U polského kamionu přivolaní republikoví policisté zjistili, že má zcela sjeté pneumatiky. Řidiči zakázali pokračovat v další jízdě, protože vůz není způsobilý provozu.

Dvojici běženců v pondělí po poledni viděli celníci u parkoviště na 56. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. „Těsně za výjezdem na dálnici si hlídka všimla dvou mužů, kteří se vydali pěšky směrem na Brno. Zastavila je, zjistila, že se jedná o cizince bez dokladů totožnosti, a proto je převezla na nejbližší služebnu, kde je předala k dalšímu řízení republikovým policistům," přiblížila v úterý mluvčí krajských celníků Lada Temňáková.

Peníze. Ilustrační snímek.
Pojistné podvody na jihu Moravy? Loni za 12 milionů korun, odhalila pojišťovna

Muže v pátraní Schnegenského informačního systému odhalili celníci v pondělí večer na dálnici D2. Přišli na něj poté, co zastavili dodávku se srbskou registrační značkou, zkontrolovala totožnost srbského řidiče a prověřila je v databázích. Převzali si ho republikoví policisté.

Jako mezinárodně hledaný se ukázal také Moldavan sedící za volantem auta s polskou registrační značkou. Měl u sebe jen moldavský řidičský průkaz. „Prověřením přes operační centrum celní správy jsme zjistili, že na Moldavana byl vydán mezinárodní zatýkací rozkaz vydaný Interpolem, a navíc se jedná o nebezpečnou osobu. Muž jsme zadrželi a během krátkého času skončil v rukou republikové policie," uvedla Temňáková.