Věkem penzista se z vězení dostal teprve na konci září. „V Moravském Krumlově měl neskutečnou smůlu. Třikrát se pokusil dostat do vytipovaných rodinných domků. V každém z nich byl vyrušen majitelem a musel bez lupu rychle zmizet,“ uvedl policejní mluvčí Bohuslav Malášek.

Ilustrační foto
Lidí závislých na alkoholu v kraji přibývá. Lůžek je pro nich ale nedostatek

Recidivista se za zlodějskými výprava neváhá vypravit napříč Českou republikou. Kriminalisté znající jeho způsob „práce“ jsou přesvědčení, že škodil také v Letovicích, Mladkově, České Třebové, Moravské Třebové nebo Hradci Králové.

Podle policie muž při poslední krádeži způsobil škodu osmdesát tisíc korun. „Postava hubená, hnědé rovné vlasy, knír a modré oči,“ stojí v popisu hledaného.

Ten se zřejmě neštítí ani vyhrožování. Když vykrádal domácnost ve Slavičíně na Zlínsku, přistihl ho majitel. „Zloděj si ale se šroubovákem v ruce a pod pohrůžkou napadení vydobyl uvolnění únikové cesty,“ dodal mluvčí Malášek.

Lom Hády v brněnské Líšni.
Sedmdesátiletého muže shodil z lomu v Hádech. Při pádu ho zachránila skála

S poznatky se lze ozvat na linku 158. Podle policistů se jedná o Zdeňka Doubravského, ročník 1953. „Má hubenou postavu, hnědé vlasy a modré oči. Je vysoký kolem sto osmdesáti centimetrů,“ stojí v policejní výzvě.