Řidič policistům začal ujíždět, když jej chtěli zkontrolovat. „Nebezpečnou jízdou, která místy překračovala dvě stě kilometrů v hodině, ujel dalších třicet kilometrů, které dokázal urazit během dvanácti minut. Do akce se zapojilo několik hlídek mimo jiné vybavené i zastavovacími pásy. Jedna si na šoféra počkala i nedaleko Znojma. Při průjezdu pak použila zastavovací pás, přes který řidič přejel. S prázdnými koly pak dokázal ujet jen několik metrů,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Zdroj: Youtube

Testy na drogy u řidiče prokázali přítomnost Amfetaminu. Navíc měl uložený několikaměsíční zákaz řízení. Nyní se bude muset zpovídat za trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V zajetí velkoměsta se ve čtvrtek odpoledne ocitla kachna s několika mláďaty.
Policejní eskorta pro 11 káčátek: v Brně zmateně pobíhala kachna s mláďaty

Na dalšího, tentokrát opilého šoféra narazili policisté v neděli v podvečer na Břeclavsku. Třiasedmdesátiletý muž se tam desítky minut snažil neúspěšně nastartovat vůz. „Hrozilo navíc i nebezpečí, že senior sjede do přilehlého potoka. Svědci tak raději jeho vozidlo zajistili dlažební kostkou a zatáhli ruční brzdu. Přivolaným policistům se důchodce bezostyšně přiznal, že si při práci na zahrádce pořádně přihnul. Vypít měl téměř celou láhev domácí pálenky a několik piv,“ doplnil Vala.

To potvrdila i dechová zkouška. Muž opakovaně nadýchal přes dvě promile. Za podobné provinění přitom před třemi lety přišel o řidičský průkaz. Nyní jej čeká stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky.