Žena doplatila na asi minutovou nepozornost, kterou nevěnovala své kabelce položené na sedadle spolujezdce, minulý týden ve středu odpoledne. Pětatřicetiletý muž ji odcizil, záhy nasedl do připraveného auta ke svému třicetiletému komplici a odjeli. „Kriminalisté bezprostředně po krádeži vyhodnotili kamerový záznam a vypátrali autopůjčovnu, ze které měli podezřelí zapůjčený vůz. Na místě pak zjistili, že si oba dva vypůjčili jiná, luxusnější auta. Po obou dvou jsme okamžitě vyhlásili pátrání," uvedl v pondělí policejní mluvčí Pavel Šváb.

Do prodejny galanterie kousek od Mendlova náměstí se vloupal osmadvaceti letý muž.
VIDEO: Mladík se vloupal do galanterie v Brně. Policii tvrdil, že tam usnul

První muž skončil v rukou policistů v ulici Bidláky u M-Paláce. Kriminalisté u něho našli dvacet tisíc korun. Druhý půjčený vůz objevili v centru Brna. „Řidič nereagoval na pokyny k zastavení a vysokou rychlostí ujížděl směrem k dálnici D2. Několik policejních aut se snažil setřást i zmateným manévrem na benzince. Nakonec jeho zběsilé zacházení nevydrželo auto a před sjezdem na Hustopeče jsme ho zadrželi. U sebe měl třicet tisíc v hotovosti, bílou sypkou látku a doznal i požití pervitinu," popsal Šváb.

Muž skončil ve vazbě. „Obvinili jsme ho z krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku," vyjmenoval mluvčí Šváb. Komplic zloděje čelí obvinění za krádež na svobodě.

Brněnští hasiči zachraňují muže po pádu do třímetrové šachty ve dvoře ulice Bratislavská.
Půlhodinová záchranná akce v Bratislavské v Brně: muž spadl do třímetrové šachty

Oba pachatelé mohou skončit ve vězení až na osm let. „Kriminalistům se podařilo zajistit přibližně sto tisíc korun, po odcizených věcech a i po tom, kam zmizela polovina odcizených peněz, nadále pátrají," doplnil Šváb.