Soudce ve vyjádření pro Břeclavský deník Rovnost uvedl, že nemocnici dal částečně za pravdu. Ovšem postih byl příliš tvrdý. „Souhlasili jsme s tím, že k porušení povinností mohlo dojít. Vždycky je však potřeba zohlednit rozsah nebo intenzitu porušení. Okamžitý vyhazov má velmi negativní následky. Zaměstnavatelé by tedy měli zvážit, zda tomu porušení odpovídalo. Měli jsme za to, že postih byl nepřiměřený a tvrdý. Proto jsme rozhodli, že je neplatný," sdělil soudce.

Jak na verdikt zareaguje nemocnice, zůstává zatím bez odpovědi. „Do doručení písemného vyhotovení rozhodnutí soudu ve věci paní Truksové a seznámení se s jeho plným zněním, se Nemocnice Břeclav nebude k dané věci vyjadřovat," vzkázala mluvčí zdravotnického zařízení Radomíra Schweitzerová.

Truksová je odhodlaná se nyní soudit o ušlou mzdu. „Nebudu chtít žádné horentní sumy za psychickou újmu, ale plat, který jsem nedostávala. Jsou to sta tisíce korun," uvedla Truksová pro server idnes.cz. Podle ní bylo podezření na ohrožení pacientů absurdní.