Informaci potvrdila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. „Přijeli jsme na místo a člověk už nejevil známky života,“ uvedla.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek sdělil, že byl na místě spáchán násilný trestný čin. Kdy k němu došlo, ani další bližší informace však neuvedl. „Vyšetřování je teprve na počátku. Pracujeme na místě činu, zajišťujeme stopy a získáváme informace, které ověřujeme a zpracováváme,“ podotkl.

Lidé ve městě spekulují o vraždě. Na sociálních sítích poukazují na to, že měl mrtvý patřit k hlídací službě areálu.

Obchodní ředitel společnosti F.D.A. Security Jaroslav Slouka to však vyvrátil. „Rozhodně se nejednalo o žádného našeho zaměstnance. Žádné tam totiž nemáme, areál hlídáme pomocí elektronického zabezpečení, tedy kamerami,“ vysvětlil Slouka.

Důvěryhodný zdroj Deníku Rovnost nicméně uvedl, že byl v místě zabit majitel firmy. „Podle všeho se jednalo o loupežné přepadení,“ informoval.

Řada Vyškovanů byla zprávou zaskočená. „Je to hrozné, občas kolem chodím se psem. Kdyby se to stalo třeba v Praze tak to asi moc lidí nepřekvapí, ale ve Vyškově se takové věci běžně nedějí. Nedokážu si představit, jaké to bylo pro lidi, co tam pracují. Jak se asi cítili, když to zjistili nebo když našli tělo,“ byla v šoku například Věra Ambrozová.

Ve čtvrtek v noci přišla Česká televize s informací, že policisté už vraha mají. Udat se měl sám. „Nebudu to komentovat a nemám k tomu teď žádné informace," okomentoval informaci mluvčí policistů Pavel Šváb.

Kostra ženy s dítětem z doby bronzové
Láska z doby bronzové. Archeologové ve Vyškově vykopali kostru ženy s dítětem