Laboratoře v neděli provedly 3667 testů, nejméně za týden. Poměr počtu prokázaných nákaz k celkovému množství provedených testů byl 0,71 procenta. Je to nárůst proti sobotě, kdy poměr byl 0,46 procenta. Od středy do pátku ale tento poměr každý den přesáhl jedno procento.

Ilustrační foto
Hospody se chystají. Snížená sazba daně u piva již platí

Z nově potvrzených případů úmrtí připadají na neděli dvě oběti. Dva lidé zemřeli i v sobotu, v pátek pět. Dosud nejvíce zemřelých s covid-19 bylo v Praze, a to 87. Moravskoslezský kraj eviduje 33 úmrtí, Karlovarský kraj 24 a Středočeský 22. Naopak nejlépe je na tom Zlínský kraj, kde zaznamenali jednoho mrtvého s novým typem koronaviru.

V Praze je také největší počet nakažených, od počátku epidemie jich laboratoře v hlavním městě odhalily 1754. Počet nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je nejvyšší v Karlovarském kraji, kde přesahuje 129 nakažených. Následuje Praha a s odstupem pak Olomoucký a Plzeňský kraj.

Ilustrační foto.
Návrat do škol: Ředitelé hledají způsob, jak vyřešit všechna hygienická opatření

Počet nemocných se v neděli dostal pod 4000, je jich 3946. V nemocnicích bylo v neděli večer s covid-19 hospitalizováno 299 lidí. Těžký průběh nemoci mělo 58 pacientů. Téměř 700 nakažených, kteří byli v nemocnici, se už uzdravilo nebo bylo propuštěno do domácí karantény.