Soutěžte s Deníkem.Zdroj: DeníkPravdou je, že nudlová hovězí polévka, ovšem v čerstvé neinstantní podobě, je jedním ze základních tchaj- wanských pokrmů a můžete ji dostat v mnoha variantách na spoustě míst. Od luxusních restaurací až po oblíbené tchajwanské noční trhy.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil při fotografování pro Deník 21. května 2020
Vystrčil návštěvou Tchaj-wanu podpoří tamní demokracii

Tchajwanská kuchyně v sobě snoubí mnoho vlivů: čínský, ale také japonský, místních domorodců, kteří patří mezi Polynezany, dokonce i vliv USA a Evropy.

Na Tchaj-wanu ale spolehlivě nenarazíte na nic, co by se podobalo “číně“ jak ji známe z Česka. Velkou odlišností od pevninské Číny je také střídmost, malé porce a žádné přejídání. Málo masa, hodně ryb a zeleniny. Jednou z místních specialit je třeba ústřicová omeleta, oblíbené jsou různé druhy ovocných želé. Z masa vedou bílé vepřové klobásky, které jsou ale na rozdíl od těch, co známe z Bavorska, do sladka.

Mimořádný čaj

Tchajwanci jsou hrdí na svoji whisky, ale ještě lepší mají pivo. Na kávu si tu moc nepotrpí, a to ani k snídani. Mezi místní chloubu patří zdejší horské čaje, zelené, ale především černé, jež jsou počítány mezi nejlepší na světa.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (uprostřed) vystoupil 27. srpna 2020 v Praze na briefingu před odletem senátní delegace na Tchaj-wan. Vlevo je předseda senátního výboru pro zahraniční věci Pavel Fischer a vpravo místopředseda horní komory Jiří Růžička
Vystrčil chce na Tchaj-wanu podpořit českou ekonomiku. Kuberová nepoletí

Celý týden čtěte články o Tchaj-wanu a na závěr zkuste vyplnit výherní kvíz. Vyjde v pondělí 7. září.

Deník spolu se zpravodajským serverem Deník.cz vám prostřednictvím našeho zpravodaje Luboše Palaty budou od soboty přinášet celý týden pravidelné exkluzivní zpravodajství a reportážní postřehy z historicky významné cesty předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan. Buďte u toho a vyhrajte s Deníkem!

VÝHERNÍ SERIÁL O TCHAJ-WANU
Od soboty 29. srpna poběží celý týden jak v tištěném Deníku, tak zde na našem webu seriál představující tento krásný asijský ostrov v Tichém oceánu. Na konci seriálu, v sobotu 5. září, bude zveřejněn test o Tchaj-wanu. Zapojte se do něj i vy! Pravidelně nás celý týden čtěte a zvýšíte šanci na výhru. Deset z vás se může těšit na zajímavé ceny pocházející přímo z Tchaj-wanu.

MIMOŘÁDNÁ CESTA
Cesta druhého nejvyššího ústavního činitele, předsedy Senátu Vystrčila je historická z hlediska Česka, Tchaj-wanu, ale i světové diplomacie. Jde o nejvýznamnější evropskou návštěvu Tchaj-wanu za posledních padesát let. A na jaká témata se můžete v Deníku těšit? Podívejte se do našeho přehledu.