„Letos je adventní program v Břeclavi extrémně nabitý. Od sedmadvacátého listopadu do posledního dne letošního roku čeká město na třicet kulturních, společenských a sportovních akcí," pozvala do města Radka Kobrová z odboru školství, kultury, mládeže a sportu.

První adventní neděli rozezní pěší zónu, kde už jsou připravené stánky, odpolední festival. Na pódiu se od třinácti hodin vystřídá dixieland z Kopřivnice, kapela Voilá hrající francouzský jazz a šanson nebo domácí rockové sestavy Větry z jihu a Chameleon Groove. Program tam pokračuje rovněž v následujících dnech.

V pátek pátého prosince obsadí stánky už potřetí adventní bleší trhy. „Tentokrát se bude prodávat od čtrnácti do sedmnácti hodin. Na programu je také koncert anglického písničkáře Alasdaira Bouche," pozval za organizátory Petr Vlasák. Zájemci o bezplatný nájem prodejního stánku se mohou hlásit na email petr.vlasak@breclav.eu. Po bleším trhu dojde na mikulášskou zábavu před kinem Koruna. Večer se rozsvítí vánoční strom na náměstí.

Bronzová neděle sedmého prosince se ponese ve znamení vánočního koncertů Karla Hegnera, lednických Melody Gentlemen a cimbálky Aleše Smutného. Kromě swingu a folkloru přijde v kině Koruna řada i na koledy. V prosinci tam zazpívá k Vánocům také slovenská šansoniérka Szidi Tobias nebo Jiří Zonyga. Koncerty jsou v plánu také v synagoze a kulturních domech jednotlivých městských částí.

Městské muzeum bude až do poloviny ledna plnit výstava betlémů, v plánu jsou i vánoční dílničky a zpívání. Na vánoční jarmark se mohou těšit i v Charvátské Nové Vsi či Poštorné, kde je spojený se svatou Lucií.