Předchozí
1 z 4
Další

Marcela DekařováMarcela DekařováZdroj: Deník / Iva Haghofer

Marcela Dekařová

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkPocházím ze Slovenska, manžel z Brna, do Ladné jsme se přistěhovali před čtrnácti lety. Oba jsme tehdy pracovali v Břeclavi a tady se nám podařilo najít si domeček. V Ladné se nám bydlí výborně, jsme maximálně spokojení. Obec se rozvíjí, žije to tady, děti zde chodí do školy. Vítáme, že je vybudovaná nově i kanalizace a celá naše ulice je kompletně opravená.

Ilustrační foto.
Vlak v nedohlednu: nemůžeme se dostat z Brna domů, zlobí se lidé z Břeclavska

Gabriela BachmanováGabriela BachmanováZdroj: Deník / Iva Haghofer

Gabriela Bachmanová

Do Ladné jsem se přistěhovala před jedenácti lety z Bulhar. Bydlí se nám tady moc krásně. Je tady klid, krásná příroda a okolí. Jsem ráda, že se vedení obce vrhlo do projektu výstavby nové mateřské školy. Sice mám už kluky školáky, takže se nás to netýká, ale rozhodně je to potřeba. Současná školka je nedostačující.

Pohled na zimní Nové Mlýny.
Zvýšení hladiny Nových mlýnů: víc vody pomůže lesům, ekoaktivisté protestují

Jaroslava DanielováJaroslava DanielováZdroj: Deník / Iva Haghofer

Jaroslava Danielová

V Ladné se mi bydlí moc dobře, jsme tady moc spokojení. Chodím pravidelně na procházky, především mimo obec do přírody. Snažíme se intenzivně chodit, chůzi v přírodě beru jako nejlepší prevenci, a to nejen před koronavirem.
Máme tady krásnou školu, k tomu přistavěnou sportovní halu, nově i kanalizaci, opravené silnice. Zkrátka jsme spokojení.

Morkůvečtí připravují obnovu jednoho z původních rybníků v okolí obce.
Morkůvečtí obnoví rybník, využijí ho i ke koupání. Čekají na schválení dotace

Jan BrandýsJan BrandýsZdroj: Deník / Iva Haghofer

Jan Brandýs

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkJsem rodák z Ladné, jsem tady spokojený. Nikdy bych se odsud neodstěhoval, ani za nic. Máme tady všechno, co člověk k životu potřebuje. Mám tu dům, odsud se nehnu.

Opraví silnice postižené objízdnými trasami při opravě mostu na I/52 u Pasohlávek. Na snímku dokončovací práce nového mostu přes novomlýnské nádrže u Pasohlávek.
Opravy poničených silnic v okolí Pasohlávek? Mají připravených sto milionů