Policista jel právě ve svém volnu oslavit narozeniny otce do Moravského Krumlova. U auta zastavil asi deset minut po nehodě. „Viděl jsem auto v příkopu a logicky mi hned blesklo hlavou, že tam můžou být zranění lidé, kteří potřebují pomoc,“ popisuje nedávnou situaci zachránce.

Ihned proto bezpečně zastavil a zamířil k autu. „Havarovalo v blízkosti zatáčky, takže jsem zastavil opodál, abych šel vidět. Uvnitř jsem pak našel dva lidi. Řidič komunikoval, a tak jsem se zeptal, zda nejsou zranění. Muž mi řekl, že jim snad nic není, ale že potřebují pomoct ven,“ popisuje policista.

Ilustrační foto.
Řidička narazila do stromu, vrtulník ji transportoval do nemocnice

Burger poté otevřel kufr, vyskládal všechna zavazadla a sklopil zadní sedačky, aby se k řidiči a spolujezdkyni dostal. Dvojice byla v šoku. „Odepnul jsem jim bezpečnostní pásy a oba sem pak zadní částí opatrně vytáhl ven,“ říká.

Záchrana se nakonec povedla. Později u havárie zastavili i ostatní projíždějící řidiči a společnými silami s Burgerem auto převrátili zpět na kola.

Řidiči a spolujezdkyni bylo okolo padesáti let. Se svým zachráncem se od havárie zatím nesetkali. „Já jsem po nehodě pokračoval do Moravského Krumlova,“ dodává skromně Burger.

Ilustrační foto.
Čí jsou pozemky u Lužánek? Radní podají žalobu, rozhodne soud