Z celkem 114 týmů je osmadvacet českých. Jeden ze závodníků je dokonce z Břeclavska. Jde o Radka Zaviačiče z Velkých Pavlovic. „Rybáři jsou zvyklí spíše na jezera, kde je lepší přístup k vodě. Ale pomalu to všem začíná brát, takže jsou spokojení. O mistrovství světa jeví zájem i diváci. Lidé okolo jezdí na kole, chodí pěšky navštěvovat jednotlivé týmy. Dívají se, jak jim to jde, jakou mají výbavu," nastínil Černý.

Na Nové Mlýny se plánuje zajet podívat také například David Hykl z Břeclavi. „Pro lidi je určitě přínosné podívat se na kvalitní rybářské týmy z celého světa v akci," sdělil rybář. Za pozitivní považuje také zviditelnění Nových Mlýnů jako rybářské lokality. „I na jižní Moravě je dobrá voda s velkými kapry. Když ryby na Nových Mlýnech berou, dá se tam dobře zachytat," řekl Hykl z vlastní zkušenosti.

Do sobotního rána soutěží rybáři na dolní novomlýnské nádrži při mistrovství světa v lovu kaprů. Největší úlovek zatím vážil necelých dvacet kilogramů.Zdroj: Radek Holub

Vrcholem „kapřího" šampionátu budou o víkendu rybářské slavnosti se známým popularizátorem rybolovu Jakubem Vágnerem. Uskuteční se v pasohláveckém autokempu Merkur. „Je to velká akce. Jsou tady lidé, kteří by se sem normálně nedostali. Někteří návštěvníci přijedou právě na doprovodný program. Jde o první akci tohoto charakteru, tedy zaměřenou na rybolov, která se v Merkuru koná," zmínila Marcela Čáslavová, která se v kempu stará o marketing.

Páteční a sobotní program završí koncerty Xindla X a Michala Davida. O víkendu několikrát vystoupí také netradiční cimbálová muzika Midnight Coffee Session, v sobotu bude hrát The Party Band.

Jakub Vágner si připravil přednášky o svých zahraničních expedicích, akční ukázky předvedou zástupci policie, k vidění bude pasení kačen nebo ukázky asistenčních psů. Pro nejmladší pořadatelé připravili rybářskou školičku, dospělí se mohou těšit na rybářský festival For Fishing.

Do sobotního rána soutěží rybáři na dolní novomlýnské nádrži při mistrovství světa v lovu kaprů. Největší úlovek zatím vážil necelých dvacet kilogramů.Zdroj: Radek Holub

Výběr z programukaždý den:
10:00 – 18:00: rybářská školička, rybářský festival For Fishing
pátek 16. září
16:30: cimbálová muzika Midnight Coffee Session
17:30: přednáška Jakuba Vágnera
19:00: koncert Xindla X
sobota 17. září
10:00: zahájení dětského dne Českých drah
10:30: doprovodná kapela The Party Band
13:00, 17:00: Pes pro tebe – ukázky asistenčních psů
14:30: vyhlášení výsledků World Carp Classic
16:00: cimbálová muzika Krepina ze Strážnice
17:00: přednáška Jakuba Vágnera
19:00: koncert Michala Davida
neděle 18. září
10:30, 12:30: cimbálová muzika Midnight Coffee Session
11:00: přednáška Jakuba Vágnera
12:00: Pes pro tebe – ukázky asistenčních psů
15:00: akční ukázka policie