Asistenti prevence kriminality doteď působili v Břeclavi dva. Jeden měl na starost oblast ulic Riegrova, Na Zahradách a Krátká až k Shopping centru a parku. Druhý se zaměřoval na problémy v Poštorné a Charvátské Nové Vsi. Díky dotaci teď přibude další. „Bude působit v lokalitě, kterou částečně spravoval jeho dosavadní kolega, tedy v oblasti kolem Shopping centra a sídliště Slovácká přes pěší zónu a sady 28. října až po železniční nádraží," uvedl velitel břeclavské městské policie Stanislav Hrdlička.

Kromě toho může Břeclav pořídit také další tři kamery. Budou dohlížet na bezpečnost a pořádek u vodojemu v ulici Slovácká a dále pak v oblasti ulic Husova a Riegrova a Na Zahradách a Krátká. „Mohli jsme zažádat maximálně o tři sta tisíc korun, dalších sto padesát pak musí jít z rozpočtu města," řekl Hrdlička s tím, že nové kamery začnou fungovat ještě v letošním roce.

Peníze se Břeclavi podařilo získat také na nový projekt s názvem Domovník. „Původně jsme žádali o dotaci na zřízení čtyř domovníků v městských domech. Přiznaná dotace je však nižší, proto i jejich počet klesne. Zatím ještě nevíme, ve kterých konkrétních domech budou působit, ale určitě bude jeden určený pro domy v ulicích Riegrova, Na Zahradách a Krátká" doplnil vedoucí majetkového odboru břeclavské radnice Čestmír Blažek.