Do projektu se opět zapojily lékárny, fitness a wellness podniky, pohybová centra i neziskové organizace. Na bezplatné ochutnávky bio výrobků a prezentace alternativní kosmetiky zvou například v bioobchůdku a čajovém ostrůvku nedaleko břeclavské synagogy.

Páteční program se tam bude věnovat tradičnímu čínskému medikamentu, houbě Reishi, kterou dynastie Ming označovala jako elixír nesmrtelnosti. Břeclavští ji budou moci ochutnat v čaji či kávě.

„Další týden budeme pokračovat s terapií kartami, meditacemi, ochutnávkou biosušenek, pravých ovocných čajů, netradiční čokolády, zdravé nutely či alternativních životabudičů. Dojde ale i na šumavské bylinné víno," doplnila výčet majitelka obchůdku Kateřina Antlová, která zdůraznila, že seznámení s alternativními produkty bude výhradně zdarma.

Veškeré ochutnávky a prezentace budou přichystané v prodejně. V případě příznivého počasí se přesunou před ni do ulice U Tržiště.

V pátek si budou moct zdarma zájemci zkusit i lekce orientálního tance pro děti a dospělé. A to od půl třetí do šesti hodin v pohybovém centru Narin.

Program: Dny zdraví v Břeclavi
Pro zvětšení klikněte

PETR VLASÁK