Například v pasohláveckém Merkuru je k dispozici rozšířená nabídka půjčovny kol včetně koloběžek, elektroskútrů a elektroběžek. „Postupně pracujeme také na posílení wi-fi připojení. Opravili jsme bungalovy, vybavili jsme je novým nábytkem," vyjmenovala novinky v Merkuru Marcela Čáslavová z agentury Pasohlávská rekreační.

Vedení kempu chystá pro turisty také bohatý kulturní program. V plánu má tradiční akce jako diskotéky, animační programy pro děti či šermířské večery. A novinka? „Na příští sobotu jsme připravili nultý ročník neckyády i s doprovodným programem," lákala Čáslavová.

Nezahálí ani v Apollu mezi Břeclaví a Lednicí. Provozovatelka Irena Sadílková popisuje nabídku jako lidovou. „Pro zákazníky připravujeme třikrát týdně reprodukovanou hudbu. Hraje cimbálová muzika a country, do toho grilujeme," nastínila Sadílková.

V Yacht klubu Dyje v Pavlově zase lákají na klid a pohodu. „Jsme sportovní středisko a kemp. Jezdí k nám hlavně serfaři, kajtaři či jachtaři. Máme tady takovou rodinnou atmosféru. Kdo hledá klid, ten ho u nás najde," sdělil správce střediska Miroslav Kovář.

Raději doma, v bezpečí

O ubytování v kempech je rok od roku stále větší zájem. Jen v Merkuru se loni vystřídalo více než osmdesát tisíc ubytovaných lidí. „Bylo to největší číslo, kterého jsme kdy dosáhli. Počet přenocování byl přes dvě stě dvacet tisíc, což je v porovnání s předešlým rokem zhruba o čtyřicet tisíc přenocování více," hlásila Čáslavová.

Podle ní k tomu přispěla – kromě výborného počasí – také obava obyvatel z bezpečnostní situace v Evropě. „Pokud se situace ve světě nezmění, lidé se i nadále budou ubytovávat hlavně v českých zařízeních. I trend je takový, že lidé více zůstávají v České republice a více kempují," zamyslela se produkční.

Turisté se navíc do břeclavského regionu mají proč vracet. „Je tu spousta nádherných míst, která mohou lidé navštívit. Ať už jde o Lednicko-valtický areál, Pálavu nebo Břeclavsko," řekl Kovář.

Například Apollo však má stále na víkend volná místa. „Ještě nejsme plně obsazení, i když jsem čekala, že bychom mohli být," přiznala Sadílková.