Sehnat v Břeclavi byt nebo dům? V tuto chvíli je to problém. Nejsou, říká Josef Madarász, který nyní ve městě marně shání dům či stavební pozemek.

Situace se ale brzy změní. Ve městě vzniká několik projektů spojených s bydlením. Nový polyfunkční dům s 56 byty má například doplnit bytový areál u nemocnice. „Stavět se má začít na podzim. S dokončením počítáme na konci příštího roku," uvedl Michal Stehlík z realitní kanceláře, která má prodej provozně úsporných, jednopokojových až třípokojových bytů na starosti.

Jak zmínil, sedmdesát procent bytů už je zamluvených. „Po bytech je hlad, nabídka nedostačuje poptávce. Posledních sedm let v Břeclavi nic většího nevzniklo. Mít ty domy dva, prodáme je," řekl Stehlík.

Za kolik
Cena nových bytů stavěných v Břeclavi se podle realitního makléře Roberta Schmidta nyní pohybuje mezi 30 až 35 tisíci korun za metr čtvereční.

Další nové byty budou v dohledné době z někdejší administrativní budovy břeclavské společnosti Otis. Informaci už dříve potvrdil spolumajitel domu, kterým je Ladislav Konrád. „Půjde o padesát až šedesát bytů, možné je také další komerční využití," informoval.

Těsně před dokončením je šest bytů, které vznikly v objektu obývaném dříve důstojníky v areálu někdejších břeclavských kasáren.

Čtrnáct menších bytů pak nabídne dům, který nyní vyrůstá vedle břeclavské restaurace Steak House. Dokončené budou už o letních prázdninách. „Jedná se o jednopokojové a dvojpokojové byty, o které je teď největší zájem. Část zájemců je kupuje pro sebe na bydlení, další to berou jako dobrou investici," popsal Robert Schmidt z další břeclavské realitní firmy.

Ta stojí i za rodícím se projektem bytového domu na místě bývalé mototechny naproti hlavní břeclavské pošty. Navíc připravuje výstavbu asi dvaceti rodinných domů v lokalitě Šustárky ve Staré Břeclavi. „Poptávka po bydlení je teď obrovská, není z čeho vybírat. Chybí kvalitní nemovitosti," potvrdil také Schmidt.

Před pár lety dostavěný bytový areál u břeclavské nemocnice se rozšíří o další dům. Už třetí. Postaví ho znovu společnost spojená s břeclavským podnikatelem Antonínem Nešporem. Kromě bytů mají v přízemí vzniknout lékařské ordinace.
Před pár lety dostavěný bytový areál u břeclavské nemocnice se rozšíří o další dům. Už třetí. Postaví ho znovu společnost spojená s břeclavským podnikatelem Antonínem Nešporem. Kromě bytů mají v přízemí vzniknout lékařské ordinace.