„Aktuálně ale byly rekonstrukční práce přerušeny, jelikož nebyl schválen dotační projekt a čekáme na další dotační příležitosti. Zpětně dotační podpory totiž vypláceny nebývají," uvedl Darmovzal.Opuštěná budova v břeclavské ulici Na Pěšině.

Dalším důvodem se stalo špatné načasování. „V době ekonomického útlumu většina firem omezila výdaje na vzdělávání zaměstnanců, což by nebyl dobrý start hotelu," doplnil Darmovzal.

Redakce o aktuálním stavu areálu, v němž před mnoha lety byla mateřská škola, informovala před několika dny. Místo se dostalo do zájmu poté, co se ozvalo několik nespokojených rodičů, již marně hledali místo ve školce pro své potomky. Kritici z nedostatku vinili mimo jiné bývalé vedení radnice včele se starostou a nyní opozičním zastupitelem Dymo Piškulou. Zazlívali jim, že školku prodali.

Piškula se však proti osočení ohradil. Budova podle něj přestala sloužit jako školka již v polovině devadesátých let minulého století po zákazu hygieniků. Přibližně o deset let později ji politici prodali již jako nepotřebnou. „Bylo by nesmyslné vytvářet prostory pro dětí v budovách, jako je ta v ulici Na Pěšině. Už v době, kdy jsme ji prodávali, byla v takovém stavu, že by obnova stála ohromné množství peněz. Celé by to bylo velmi neekonomické," reagoval bývalý starosta.