Jak říká, stejně jako několik dalších obyvatel tam řeší problémy se zápachem z kanalizace. „Po opravě nejstarší ulice v Lednici, kde se dělala kanalizace a chodníky, je stav ještě horší než před tím. V domech je nepříjemný smrad, který nám už skoro ohrožuje zdraví,“ uvedla Miksicek. Potíže podle ní teď ještě zvyšují tropické teploty.

A není jediná, kdo o zápachu z kanalizace mluví. Na dotaz Deníku Rovnost jej potvrdil například také Miroslav Peňáček, který ve vedlejší ulici provozuje půjčovnu kol. „Bývalo to už i horší, ale občas je zápach cítit. A to nejen ve Valtické, ale i u nás v Břeclavské ulici. Netuším, čím to je, ale zvláště ve Valtické býval smrad skoro legendární,“ reagoval Peňáček.

Dělníci se na kanalizaci v této části turisty hojně navštěvované obce zaměřili v loňském roce. Lednický místostarosta Stanislav Straškrába reagoval, že v centru čas od času puch cítit je. Nikoliv však stále. A že by se někdo na radnici obrátil s oficiální stížností, nezaznamenal. „Zasedání radních se účastním takřka pokaždé, nic takového si nevybavuju. Kanalizace – ta je v režii VaKu Břeclav – a s tím spojené chodníky opravujeme postupně. Často je to spojené s nějakou poruchou,“ zmínil Straškrába.

Ilustrační foto.
Břeclav čeká výstavba supermarketu, dopady na dopravu jsou nejasné