Poštoranku Bartolšicovou zpráva potěšila. „Teď je to tam opravdu hrozné. Když chci jít na hřbitov, blízko kolem mě jezdí spousta aut, není to příjemný pocit. Jsem tedy moc ráda, že budu moci konečně využít chodník," nechala se slyšet žena, která v Poštorné žije dlouhodobě. Bez trpělivosti to ale nepůjde. Nový chodník má vzniknout až příští rok.

Podle Milana Uhra z Odboru rozvoje a správy města je důvodem k tomuto kroku plánovaná výstavba nové obřadní síně.

Plán na zřízení chodníku zazněl při zasedání zastupitelstva. „Chceme zbourat obřadní síň, která stojí vedle hřbitova v současnosti, a postavit místo ní novou. Potom by se taky většina obřadů odehrávala právě v Poštorné, takže očekáváme, že se v tomto místě zvýší ruch," vysvětlil Uher.

Chodník povede od přilehlého sídliště až ke vstupu na hřbitov. První práce by přitom měly začít v první polovině příštího roku. „Nevím však zatím přesně, kdy se nám to opravdu podaří, protože nyní je důležité vyřešit, jak to bude s pozemky u cesty," uvedl Uher.

Přesnou částku za výstavbu zatím nezná. „Budeme se o tom teď bavit, moudřejší budu tak za měsíc za dva," nechal se slyšet Uher.

DAVID BALÁŠ