Můžete přiblížit historii vzniku jednoty? Jaké jste měli zázemí a kde sposrtujete nyní?
Novodobá historie klubu se datuje od roku 1956, kdy se ještě tehdejší TJ Sokol začlenila do soutěží Okresního fotbalového svaz Břeclav. Postupně si sportovci vytvořili první technické zázemí důležité ke své činnosti, šatny a travnatou hrací plochu. Postupem doby se přidávalo další vybavení, jako víceúčelová asfaltová plocha. V roce 1982 začaly fungovat nové prostorné šatny, doplněné v 1. patře o dvě klubovny a velkokapacitní sál, který dlouhá léta využívala jak základní škola k výuce tělocviku, tak ženy ke svému cvičení. Z venkovního vybavení nelze nezmínit krytou tribunu, jenž byla uvedena do provozu v roce 1983 a do dnešních let slouží. Koncem osmdesátých let se veškeré budování areálu zastavilo až do roku 2007, kdy začala výstavba víceúčelového hřiště s umělým povrchem. Trávu na hřišti udržuje od té doby v kondici automatický závlahový systém fotbalového hřiště. V roce 2008 následovalo oplocení sportovního areálu a dětského hřiště. V dalších letech navázala rekonstrukce objektu starých kabin, ze kterého vznikla klubovna s výčepem a zázemím pro pořádání akcí, přibyly parkovací plochy a další sportovní a technické zázemí.

Co považujete za největší úspěch?
To, že se nám ve spolupráci s obcí podařilo z neutěšeného prostoru vybudovat celkem moderní sportovní areál.

V Moravském Žižkově vznikne mezi vinnými sklepy společenské náměstíčko.
Nová atrakce Moravského Žižkova: mezi sklepy vznikne společenské náměstíčko

Jaké máte plány do budoucna?
Samozřejmě neustále zlepšovat infrastruktura klubu.Ve sportovní činnosti podporovat pohybový rozvoj dětí už od těch nejmenších, aby si vytvořily a zažily alespoň trošku sportovních návyků a vydrželi u fotbalu co nejdéle.

Co by vám nyní nejvíce pomohlo?
Kdyby už konečně skončil ten koronacirkus.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: Deník

Co říká vaše rodina na to, co děláte?
Moje rodina se na všem aktivně podílí, máme dva kluky, kteří milují fotbal a nebojí se ani práce. Na hřišti trávíme většinu času od jara do podzimu. A v zimě, podle počasí, zase na umělém trávníku nebo v hale. Soboty a neděle s dětmi na utkáních. Někdy je to docela „záhul“ a vrcholový time management vše naplánovat a objezdit, když máte kluky v různých kategoriích a ještě přitom trénujete. Kdo má doma sportovce, tak to moc dobře zná.

Kdo vám nejvíce s činností pomáhá?
V klubu funguje taková malá parta nadšenců, která se podílí na chodu organizace a pak obec, vybavením, technikou, někdy i pracovníky. Ostatně, tak jako v jiných sportovních i nesportovních organizacích to stojí jen na pár lidech. A samozřejmě celá rodina.

Jaká je vaše nejoblíbenější destinace na dovolenou?
Hory v jakémkoliv ročním obdob, je jedno, jestli jsou to Alpy, Krkonoše či Šumava

Jakou máte nejoblíbenější knihu z dětství?
V dětství jsem moc knih nepřečetl, jedna z mála byla Lovci mamutů

Základní škola v Moravském Žižkově, ke které přiléhá bývalá budova obecního úřadu. Ta se má proměnit ve školní jídelnu.
Za plné žaludky: v Moravském Žižkově vznikne nová školní kuchyně

Jaký film vás vždycky pobaví, zaujme?
Mám rád Pelíšky, S tebou mě baví svět, Piráti z Karibiku a Gladiátor.

Jaké máte nejoblíbenější jídlo a dáte recept?
Nemám žádné nejoblíbenější, jím prakticky všechno.

Lucie Vachová
Jak se žije v Moravském Žižkově? Pohoda a klid, ale lidem chybí více akcí

Máte tip na vycházku, výlet ve vašem okolí?
U nás v obci toho moc k vidění není, snad jen trochu atypický kostel a hezká čistá vesnice. A pak procházka mezi vinohrady. Takže Lednice.

S jakou historickou osobností byste se rád potkal a proč?
Asi Nikola Tesla a Leonardo da Vinci, byli to úžasní a výjimeční vizionáři a technici