K práci s mládeží jej přivedlo studium oboru rekreologie v Olomouci. Po škole se zaměřil na práci s penzisty 
a turisty. Od té doby se věnuje dospívajícím. Podle něj ho dokáže práce s nimi nakopnout, ale zároveň je velmi složitá. „Nezávislost na rodičích a jiných autoritách roste a oni si utváří svůj vlastí svět, do kterého není jednoduché proniknout," ví Hustopečan.

M-klub se mládeži otevřel po dvacetileté odmlce před pěti lety. U jeho znovuobnovení stál právě Fridrich. Poté se M-klubu ujala městská složka marketingu a kultury. Nyní je opět pod správou Centra volného času Pavučina.

Podle Fridricha má 
M-klub a práce s mládeží smysl, i když by ovlivnila jen několik jedinců. „Při práci mě povzbuzuje zájem, bezprostřednost 
a ochota mladých lidí účastnit se, připravovat a podílet se na programech," vysvětluje.

Od sedmého září nabídne M-klub pravidelně otevřené dveře čtyři dny v týdnu. Chybět nebudou události pořádané hustopečským Centrem volného času a pravidelné zájmové kroužky. Přestože mladí lidé už mohou M-klub navštívit na některých jednorázových akcích, do nově otevřených prostor návštěvníci nahlédnou také při oficiálním otevření sedmého září, a to při akci Už se klub-M!

Prostor pod hustopečským Společenským domem je otevřený především mládeži od dvanácti do dvaceti let; při víkendových večerních událostech však i starším. „Když jsem dospíval, věnoval jsem se některým sportům a výletům 
s kamarády. Také jsme se pravidelně scházeli a jen tak seděli a hodiny diskutovali nad nejdůležitějšími otázkami dospívání. Možná, kdyby nám někdo tenkrát nabídl nějakou zajímavou alternativu, třeba bychom ji využili – kdo ví," zamýšlí se Fridrich.

LENKA NEJEDLÍKOVÁ