„Meziškolní soutěž v aranžování květin jsme připravili pro žáky oboru Květinářské a aranžérské práce. Pozvání na první ročník soutěže přijala čtyři odborná učiliště z Křenovic, Chroustovic, Kelče a Zábřehu," popsala rozsah akce Jana Musilová z pořádajícího učiliště.

Jak dodala, po krátkém přivítání ředitelkou Miladou Kussak Höklovou se žáci bryskně pustili do zdolávání tří zadaných úkolů. „Vytvářeli slavnostní dekoraci na stůl k mužským padesátinám, následovala netradiční dekorace určená k výzdobě interiéru a závěrečnou disciplínou byla přízdoba vinné láhve u příležitosti ochutnávky vín," přiblížila Musilová.

Všichni soutěžící podle hodnotitelů pracovali s velkým nasazením a vložili do soutěže všechen svůj um a fantazii. „Úroveň prací byla vysoká a vyrovnaná, takže nakonec vůbec nebylo jednoduché rozhodnout o vítězích," potvrdila zástupkyně hodnotící poroty Lenka Weiterová – Rouzková, jež v Pohořelicích vlastní květinářství.

Cvrčovická kopretina prověřila fantazii učňů.

V soutěži družstev se jako nejlepší umístilo Odborné učiliště Chroustovice před učni ze Cvrčovic a Zábřehu.

Soutěžní práce pak byly vystaveny v kulturní místnosti školy. Den poté je mohli zhlédnout i návštěvníci nedávného koštu vín v radničním sále města Pohořelic.

„Při těchto soutěžních kláních nejde ani tak o to, kdo zvítězí. Cenné je totiž i navázání nových přátelství, výměna zkušeností či nabídka strávit jeden den v krásném prostředí našeho učiliště ve Cvrčovicích a jeho okolí," zdůraznila na závěr přesah akce Musilová.