V areálu sokolského hřiště, kde se akce konala, tekl burčák i pivo proudem, lidé si pochutnávali na zabijačkových specialitách a grilovaných steacích. „Tak vynikající štrúdl jsem dlouho neměl, je ještě teplý," pochvaloval si jeden z prvních návštěvníků, který dorazil s pelotonem bikerů vypraveným z Brna. Pohodovou atmosféru navodila i country kapela Colorado z Velkých Pavlovic a přestože tanec nebyl původně v plánu, vzhledem ke sportovnímu zaměření akce, netrvalo dlouho a na parketu byly k vidění skupinky lidí tančících ve sportovních dresech.

Největší pozornost však přitahovala vystoupení freestylistů na kolech a koloběžkách. Odvážné triky, které na rampě předváděl trojnásobný mistr světa Martin Nogol i ostatní akrobaté vzbuzovaly údiv u dětí i dospělých. A někteří nebojsové z publika se nechali vyhecovat i ke spolupráci.

„Který z vás bude tím třináctým odvážlivcem, který si lehne za rampu?" Vyzýval je k utvoření živé překážky komentátor a freestylista Jan Valenta. „Starosta!" zaznělo z davu směrem k přihlížejícímu představiteli tamní radnice Janu Helikarovi. Ten se nenechal příliš dlouho pobízet, sundal sako a lehl si k ostatním dobrovolníkům na konec řady. „To bylo o fous," komentoval těsný dopad bikera.

Nebyl to však poslední kousek rozjetých akrobatů. Show pokračovala až k počtu šestnácti vedle sebe naskládaných těl. „Kluci musí mít naprostou jistotu, že to zvládnou, jinak by neskočili. Ještě nikdy se nic nestalo," potvrdil.

K překvapení organizátorů, kterým byla obec Vranovice a Cyklistická stezka Brno – Vídeň se účastníci akce drželi více v areálu a na připravené cyklookruhy jich vyjelo jen málo.