„V neděli v deset hodin dopoledne se sejdeme před prodejnou a servisem jízdních kol ZAF Velosport na ulici Hlavní. A tím zahájíme sváteční výšlap městečkem Velké Pavlovice a okolím s tajemným názvem Za vůní dřeva," pozvali zájemce pořadatelé akce.

Průvod pochodujících se zastaví na všech pěti místech, které zkrášlují dřevěné sochy, jež vznikly na řezbářském sympoziu ve Velkých Pavlovicích v roce 2010.

„Za vůní dřeva. Tak se jmenuje i soutěžní hra, určená dětem. Každé dítě dostane na startu akce z rukou pořadatelů razítkovací průkaz s šesti volnými políčky. Každé políčko bude patřit jedné dřevěné soše a jedno bonusové rozhledně Slunečná," uvedli pořadatelé.

U každé z pěti soch a také na rozhledně obdrží putující dítě jedno razítko. Pokud se mu podaří nasbírat všechna, čeká je výhra. Ta se bude oproti vyplněnému razítkovacímu průkazu vydávat na posledním razítkovacím místě – ve vchodu do Vinných sklepů Františka Lotrinského.

Ti, kteří v pravé poledne zavítají do Velkých Pavlovic k prostranství před vstupem do Vinných sklepů Františka Lotrinského, se dočkají i kulturního programu. Zahraje tam velkopavlovická country skupina Colorado.