Do baletního světa aspoň v krátkosti nahlédla ve svých pěti letech. „Začala jsem chodit do baletní přípravky na Základní umělecké škole v Břeclavi. Po půl roce jsem ale přešla do krasobruslařského oddílu Břeclav, kde jsem bruslila a závodila zhruba devět let," vzpomíná Izakovičová.

Poslední rok věnovala kromě krasobruslení i krasobruslařské baletní průpravě. „Na posledním soustředění minulý rok v létě si mě vybrala Sylva Mičánková, učitelka Soukromé základní umělecké školy Radmily Chmelové v Brně, a nabídla mi další baletní průpravu pod svým vedením," vypráví dívka. Se spoluprací souhlasila.

Dvakrát týdně dojíždí do Brna, kde má tříhodinové tréninky. „Navíc téměř každý víkend jezdíme po republice na soutěže," zmiňuje mladá baletka, která je členkou dvou skupinových choreografií.

Kromě klasického baletu se Břeclavanka, jež si ráda pochutná i na svíčkové od babičky, věnuje i modernímu.

S oběma technikami uspěla s baletní skupinou i na soutěžích. Na první jela teprve po dvoutýdenním tréninku. „Získali jsme zlatý pohár. Když naše trenérka zmínila před porotou, v níž byl i mistr Harapes, že ve skupině je dívka, která trénovala pouze dva týdny, tak byl hodně udivený," usmívá se studentka břeclavského gymnázia.

S novými choreografiemi se nominovali přes soutěž v Praze do německého Selbu a odtud na mistrovství světa v Bukurešti. „Před odjezdem budeme intenzivně trénovat, aby vystoupení bylo perfektní," říká s příslibem tanečnice, pro niž je balet koníčkem.