Na několika místech už na jejich připomínky stihli zareagovat. „Koupaliště má vypsaný projekt, aby se celé upravilo na bezbariérové. Je tam nachystaný například zvedák, který by se měl instalovat do krytého bazénu i na venkovní koupaliště. Teď se čeká na peníze," uvedl vedoucí sociálního odboru hustopečského městského úřadu Tomáš Laz.

A pokračoval. „Hustopečskému kinu se pořídila nájezdová plošina, díky které se mohou vozíčkáři dostat zadním vchodem do kina," zmínil úředník další úspěch akce.

Peníze na výrobu zařízení pro tuto budovu našli ve svém rozpočtu zástupci městské organizační složky Marketing a kultura, jež kino provozuje. „Nechali jsme vyrobit dvě plošiny, jednu venkovní a druhou do interiéru. Vozíčkáři teď snadněji překonají dvojité schody, které na ně u zadního vchodu doposud čekaly. Návštěva filmového představení teď pro ně snad bude příjemnější," řekla vedoucí marketingu Dagmar Sedláčková.

Značení v nemocnici

Vozíčkáři si zkušebně projeli také školy, nemocnici, sportovní zařízení, nádraží, banky, knihovnu a budovy městského úřadu.

Úprav se poté dočkala nájezdová plošina do kanceláře turistického informačního centra v domě U Synků. Kvůli stabilitě a bezpečnosti.

I v nemocnici nyní pracují na lepším značení. „To tam bylo nejzásadnější chybou, jinak byl pohyb po nemocnici a poliklinice v pořádku. Asi největší problémy jsou v Hustopečích s historickým centrem města. Tam se dá těžko očekávat, že historické budovy se překopou na bezbariérové," uznal Laz.

Z několikapatrového Domu služeb se o něco dál na Mrštíkovu ulici přestěhovala Všeobecná zdravotní pojišťovna. Získala tím bezbariérový přístup.

Pozadu nezůstávají ani webové stránky města Hustopeče. V pravém sloupci se po rozkliknutí ikony s nápisem Like-sem můžu objeví mapa města. Jsou na ní vyznačená důležitá místa s popisem, jaké překážky tam má vozíčkář čekat. Nebo případně, jakou cestu nejlépe zvolit.

Kompletní výsledky akce Projedeme město s vozíčkářem se chystají organizátoři ze sociálního odboru městského úřadu a sdružení Girasole předat vedení města.