Nabírala zkušenosti jako porodní asistentka, cestovala, poznávala. „Byla jsem tam díky studijního programu Erasmus. Naše vyučující mi pobyt doporučovala, protože porodní asistentky tam mají významnou úlohu. Nesetkáte se s tím, že je matka překvapená, když se na sále nejprve setká 
s porodní asistentkou a nikoli s lékařem. Vedou si i celou prenatální poradnu. Pobyt mi velmi pomohl, strávila jsem tři a půl měsíce hlavně praxí. Tady by to za tu dobu byl jen měsíc," vypráví žena, jež se 
v Estonsku dostala k zákrokům, k jakým by ji v Česku nepustili.Tereza Pláteníková strávila v Estonsku tři a půl měsíce.

Viděla město Kunda

V Pobaltí si vystačila s angličtinou, několik výrazů ale pochytila i v estonštině. „Veškerá dokumentace byla právě estonsky. Po čtrnácti dnech jsme si už musely samy zapisovat. Základní slova jsme proto chtěly znát co nejdříve. A také když tři měsíce chodíte do obchodu, pochytáte jich více," pokračuje Pláteníková.Tereza Pláteníková (vlevo) strávila v Estonsku tři a půl měsíce.

O Estonsku mluví jako 
o krásné zemi, jejíž obyvatelé dbají na přírodu. Přibližně polovinu území pokrývají lesy. Zklamaní by ale podle ní byli milovníci hor. „Nejvyšší bod tam má tři sta metrů nad mořem. Voda je nádherná, lze zajít na různé pláže. Dva měsíce jsem bydlela v Tallinu, který má úžasné historické centrum," líčí žena.

Nezapomenutelné jsou pro ni výlety do okolí, kde navštívila útesy a pořídila unikátní snímky. Prohlédla si také město Kunda. „Naše lektorka, která navštěvuje Českou republiku, název zmínila na jedné z konferencí. Všichni prý vybuchli smíchy," tvrdí Pláteníková.

Na své si v Estonsku nepřijdou typičtí nadšenci dnů proležených na pláži. O zážitky 
a přírodní krásy ale nouze není. Navíc z Tallinu je možné se díky trajektu dostat za hodinu a půl do hlavního města Finska Helsinek. „Rozhodně stojí za to se tam jet podívat," dodává Velkopavlovičan­ka.

Tereza Pláteníková (vlevo) strávila v Estonsku tři a půl měsíce.