„Amatérským i profesionálním fotografům se nabízí mimořádná příležitost učit se od mistrů svého oboru. Vybírat mohou ze tří tvůrčích dílen zaměřených na portrét, módu, dokument, reportáž i krajinu. Studenti uměleckých škol mají slevu padesát procent z ceny workshopu," láká zájemce Michaela Cibulková z občanského sdružení South Moravia Photoworkshop.

Jiří Turek, díky dlouholeté práci ve světě módní fotografie jeden z nejuznávanějších českých fotografů, svou tvůrčí dílnu zaměří na fotografování portrétu a módní story v prostorách lednického i valtického zámku a jejich okolí.

Studenti Antonína Kratochvíla, fotožurnalisty a fotodokumentaristy se světovým renomé, se pokusí zachytit naaranžované i spontánní portréty, protože právě portrét vyjadřuje magický moment poznání mezi fotografem a objektem. „Cílem dílny je naučit fotografovat osoby a objekty jiným způsobem," uvedla Cibulková.

Jiří Turek, Antonín Kratochvíl a Jan Pohribný. Tato exkluzivní sestava lektorů, respektovaných českých fotografů, se sejde na letošním South Moravia Photoworkshopu.

Jan Pohribný během týdenní práce v Lednicko-valtickém areálu a okolí Pálavy zasvětí zájemce do tvůrčích postupů při fotografickém zpracování krajiny, která se nezdá být na první pohled něčím výjimečná. Zvláštní pozornost bude zaměřená na užití přirozeného a umělého osvětlení v exteriéru, na aplikaci barvy v prostoru a další postupy.

Letní týdenní fotografický workshop se v Lednici koná už počtvrté. Vyvrcholí představením fotografií všech účastníků v prostorách Vinného sklepa pod Platanem v lednickém My Hotelu.

Organizátorem akce je občanské sdružení South Moravia Photoworkshop, které v roce 2008 založili Michaela Cibulková, Antonín Kratochvíl a Jiří Turek s cílem poskytovat vzdělání v oboru užité i tvůrčí fotografie a propagovat region jižní Morava. Ato přímo formou fotografií, které vzniknou v průběhu fotografických workshopů.Jiří Turek, Antonín Kratochvíl a Jan Pohribný. Tato exkluzivní sestava lektorů, respektovaných českých fotografů, se sejde na letošním South Moravia Photoworkshopu.

Více informací a také přihlášky jsou k dispozici na www.smpw.cz.