Na město se nedávno obrátil jeden zájemce: firma Nemotrade cz sídlící v Olomouci, ale s jednateli pocházejícími z Břeclavska.

Opoziční zastupitelka za ČSSD Sylva Chludilová komentuje vznik golfového hřiště jako dobrý nápad. „Je však nutné pečlivě zvážit všechny možnosti. Bavit se o tom budeme na dalším jednání, protože něco schvalovat už nyní, by bylo velmi unáhlené,“ reagovala Chludilová.

Pozemky spojované s novým hřištěm mají rozlohu desítek hektarů a nacházejí se v blízkosti hranic s Rakouskem. Starosta Mikulova Rostislav Koštial z ODS potvrdil, že město dostalo nabídku na jejich odprodej. Jde o olomouckou společnost Nemotrade cz. Z obchodního rejstříku vyplývá, že jejími jednateli jsou lidé z Břeclavska. Deníku Rovnost se podařilo spojit s jedním z nich Jiřím Krevňákem. „Nechci se k tomu vyjadřovat,“ reagoval na dotazy.

Rekreační sport fotbalgolf. Ilustrační foto.
Konec bouřlivých debat o hřišti na fotbalgolf v Lednici. Investor od plánu ustoupil

Podle starosty Koštiala je ale zřejmé, že zástupci města se se zájemci setkají. „Informovali jsme je o výsledku posledního zasedání. Budou se připravovat na variantu pronájmu i odkupu. Pravidla jsou taková, že majetek zveřejníme k prodeji a očekáváme reakci i dalších zájemců. Inzerujeme jej většinou dlouho. Není to tak, že bychom nabídku vyvěsili s tím, že majetek prodáme rychle. Takhle to nefunguje,“ řekl starosta.

Kdy a zda vzduchem prosviští první míček, není v současné době zřejmé. Předpokladem je výhled několika let. Koštial podle svých slov o využití pozemků jedná osm let, předchozí jednání však ztroskotala na komplikovaných okolnostech.

Město totiž vlastní šedesát hektarů, ke kterým jsou pro vznik hřiště potřeba další desítky. „Záleží, jak to projektant pojme a kolik zařadí interaktivních prvků,“ podotkl Koštial s odkazem, že ve výsledků může být rozloha pro golfisty až dvojnásobná. Náklady na zbudování se pohybují v řádech desítek milionů korun.

Mikulovští považují krajinu za velmi hodnotnou a golfová úprava by ji podle starosty ještě dotvořila. Ačkoliv opoziční zastupitelka Chludilová nápad podporuje, rozporuplné reakce očekává mezi obyvateli. Tvrdí, že ti pokládají za důležitější téma k projednávání například výstavbu bytů pro mladé rodiny. O zájem golfistů obavy nemá.

Útočník Philadelphie Jakub Voráček.
NHL v Mikulově: hvězdy se obují do kopaček