Fotogalerie a video z loňského ročníku Gulášfestu ZDE

Areál hotelu a prostranství u Moravského sklípku už od dvanácti hodin provoní více než dvacet kotlíků s oblíbenou pochutinou od soutěžních týmů ze Slovenska, České republiky, Maďarska nebo třeba i Rakouska.

Chuťové buňky návštěvníků podráždí segedínský, kozí, senátorský, vídeňský, vepřový, jelení, hovězí, zabíjačkový nebo dokonce i guláš zlomených srdcí, jenž měl premiéru loni. Ochuzení však nebudou ani vegetariáni. Ti budou moci ochutnat hlívový, fazolový, sójový či chalupářský guláš s houbami.

Rozhodování o vítězi nebude mít porota zrovna jednoduché. Zaměřit se totiž bude muset na posuzování vzhledu, barvy, křehkosti masa, šťávy, chuti a celkového dojmu. Soutěžící by zase měli dbát na design stánku a týmu a v neposlední řadě na umění nabídnout svůj produkt.

Vzhledem k tomu, že festival gulášů hostí právě Mekka vinařství – Mikulov, na své si přijdou také milovníci dobrého vína a burčáku. Potěšit svoje čichové a chuťové buňky budou moci v Moravském sklípku. Tam svoje vína lidem nabídne vinařství Skrášek z Perné.

Doprovodný program zpestří během dne soutěž o největšího jedlíka nebo vystoupení kapely Country Jane z Brna.