Přemýšlel, jak ukázat zajímavá místa Břeclavi. Chtěl město představit netradičním způsobem. Měl kameru, nápad, ale chyběli lidé, kteří by mu s tím pomohli.A tak Břeclavan Lukáš Hrdlička představil svůj námět na sociální síti Facebook, kde se mu hned ozvaly stovky lidí. Tehdy začalo vznikat video, na kterém je roztančená celá Břeclav.

Ilustrační foto.
Konec biflování. Na středních školách vzniknou třídy s alternativní výukou

Pro taneční projekt se rozhodl po vzoru podobných, které po celém světě vznikly na písničku Happy od zpěváka Pharrella Williamse. „Chtěl jsem zviditelnit a ukázat, co tady máme. Natáčel jsem u synagogy, v domově důchodců, na nádraží, u poštorenského kostela, na pěší zóně a na mnoha dalších místech,“ vypráví Hrdlička.

Do natáčení se zapojili i lidé z břeclavské radnice, důchodci, členové tanečních skupin či maminky s šátky. „Projektu se zúčastnilo přes dvě stě lidí. Poslední záběry jsem natáčel s městskou policií,“ říká muž, který v neděli oslaví jedenatřicáté narozeniny.

Choreografii pro taneční klip nevymýšlel, chtěl, aby to bylo co nejvíce spontánní. „Poprosil jsem i zapojené taneční skupiny, aby si nic nepřipravovaly,“ zmiňuje Břeclavan, který se ve svém volném čase věnuje především fotografování.

Svatomartinské víno. Ilustrační foto.
Vinaři vyrobí přes dva miliony lahví Svatomartinského. Vytlačilo někdejší božolé

Výsledné video bude k vidění na internetových stránkách kanálu Youtube. Ještě předtím je však naplánované premiérové promítání. „Premiéra bude již tuto sobotu od tří hodin odpoledne v břeclavské Cyklosféře,“ zve Hrdlička.